Не все те золото, що блищить: літня жінка купилась на блискучі залізячки

На блискучі залізячки купилась літня мешканка Летичева. 80-річна бабуся, об 11 годині ранку поралась на подвір’ї власного будинку, який розташований поруч із міжнародною трасою, що пролягає райцентром. Під воротами господи пенсіонерки зупинився легковик.

Не все те золото, що блищить: літня жінка купилась на блискучі залізячкиСмуглявий чоловік-водій, вийшовши з автомобіля, звернувся до бабусі з проханням-пропозицією: «У нас щойно закінчився бензин. Немає на чому доїхати до заправки. І грошей немає, щоб купити у проїжджаючих водіїв. І ми дуже поспішаємо. У нас є золоті персні, ось на пальцях. Виручайте нас. Ми Вам їх продамо набагато дешевше, ніж у ювелірному магазині, а Ви, оскільки у вас є багато вільного часу, згодом підете у скупку і продасте з добрим зиском. Ось і проба є.»

І почав тицяти підсліпуватій жінці під носа каблучки. Старенька погодилась допомогти людям, і одночасно покращити свій матеріальний стан – купила за 800 гривень ювелірних виробів. Продавці одразу зникли – десь у них ще взявся таки бензин. А бабуся, не гаючи час почимчикувала до ювелірної крамниці – на жаль, правда була жорстокою – за місячну пенсію, громадянка купила біжутерію. Хоча зовні каблучки були аж червонуваті.

До речі, справжнє золото аж ніяк не червонувате. Чим більше міді у ньому, тим воно червоніше, справжнє золото найвищої проби – чисто жовте, навіть з ледь зеленкуватим відблиском. А вислів – «Червоне золото», що нібито означає найкраще, царське, 999 проби, насправді походить з перекрученого римлянами «Рубрум аурум» грецького вислову «Обрусса»– золото, випробуване вогнем.

На дорозі деколи можна зустріти хитрунів, які під приводом браку грошей на бензин, водіям пропонують купити дешево персні, при цьому як доказ справжності золота, капають на прикраси рідиною з акумулятора, мовляв – кислота не бере, значить – золото.

Насправді, у акумуляторі аж ніяк не є чиста кислота. І деякі водії, які у школі не вчили хімію, купуються на таке штукарство. Потім, пошившись у дурні, навіть не звертаються до міліції. А даремно. Адже шахрайство стосовно навіть двій очника, все одно є злочином. І покарання за такий злочин – позбавлення волі на строк від 2 років виправних робіт до 12 років тюрми з конфіскацією майна зловмисника.incidents.com.ua - Происшествия в Украине

Происшествия в Украине (По материалам: ХОГТРК "Подолье-Центр" )



Загружается, подождите...

Загружается, подождите...


Комментарии


    Добавить комментарий

    captcha