Мешканець Хмельниччини борг відробляв крадіжками

Відробляти крадіжками борг у дві тисячі гривень запропонували 18-річному мешканцю одного з районів Хмельницької області два рідні брати з обласного центру, які промишляли таким видом заробітків останніх півроку.

Мешканець Хмельниччини борг відробляв крадіжкамиЖиття 24-річного молодика, так би мовити, «автора» злочинної ідеї, та його 22-річного брата не можна назвати безтурботним та забезпеченим. Ще коли вони були дітьми їхню матір позбавили батьківських прав і хлопчики росли з батьком, у якого згодом виявили важку онкологічну хворобу. Старший з юнаків пішов працювати на ринок продавцем і вантажником в одній особі, але незабаром йому зробили складну операцію, після якої фізичні навантаження були протипоказані.

От тоді молодик і взявся шукати легких заробітків, адже йому хотілося жити не гірше інших — і одягнутися по моді, і розважитися, і гарною автівкою кермувати. Поділившись своїми намірами з молодшим братом, хлопці уже вдвох поміркували і вирішили зайнятися крадіжками з автомобілів. Портативні телевізори, магнітоли та колонки — товар ходовий і недешевий. Тож, озброївшись викрутками, брати одного дня вийшли «на справу». Обирали переважно автомобілі виробництва «АвтоВАЗ» та «Деу», які було простіше відімкнути. Згодом вони взяли собі у помічники молодика, який заборгував їм гроші. Юнаку довірили стояти «на шухері».

Злочинне «тріо» працювало не лише у Хмельницькому, останнім часом вони все частіше «гастролювали» райцентрами. Крадені речі віддавали знайомому, який реалізовував їх за доступними населенню цінами (в середньому по 200 гривень за автомагнітолу).

Затримали зловмисників на гарячому у Волочиську. Хлопців «підвів» автомобіль, на якому вони їздили на злочини. Яскрава спортивна машина занадто кидалася у очі в невеличкому райцентрі, де майже всі знають один одного особисто. До того ж, проаналізувавши оперативну обстановку у містечку, працівники міліції швидко відслідкували взаємозв’язок між появою незнайомої автівки та серіями крадіжок з машин. Тому, коли хлопці втретє прибули до Волочиська, міліціонери на них уже чекали у всеозброєнні та з твердим наміром затримати «гастролерів».

Наразі молодики затримані і перебувають під арештом. Їх підозрюють у вчиненні понад двох десятків крадіжок майна з транспортних засобів. Згідно ч. 3 статті 185 (крадіжка з проникненням) хлопцям загрожує позбавлення волі на строк від 3-х до 6-ти років ув’язнення.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій областіincidents.com.ua - Происшествия в Украине







Комментарии


    Добавить комментарий

    captcha

     


    Загружается, подождите...

    Загружается, подождите...